Praktijkinformatie

Adres

Gezondheidscentrum Waalre-dorp
Sportlaan 1
5581 BZ Waalre
Tel: +31 (0)6 19 40 71 74

Openingstijden

Maandag09:00 – 18:00
Dinsdag09:00 – 18:00
Woensdag09:00 – 18:00
Donderdag09:00 – 12:00
Vrijdag09:00 – 18:00

Aanmelding

Ik werk op verwijzing van een huisarts, jeugdarts, tandarts en/of specialisten. U kunt telefonisch een afspraak maken. Ik kan u echter niet altijd te woord staan, maar het antwoordapparaat staat altijd aan. Als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat, wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Anamnese en onderzoek

Het eerste gesprek is een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg ik door middel van een anamnese meer inzicht in uw persoonsgegevens en de klacht. Vervolgens bekijk ik welke informatie ik nog meer nodig heb en welk onderzoek voor u van belang is. Na het afnemen van het logopedisch onderzoek wordt er een diagnose gesteld. Deze en het behandelplan worden met u besproken.

De therapie

De behandelingen duren 25 minuten en vinden plaats in de praktijkruimte. Op verzoek van uw verwijzer kan de behandeling ook aan huis plaatsvinden. De oefeningen worden meestal in een schrift geschreven en gaan mee naar huis, zodat ook thuis geoefend kan worden.

Behandelafspraken

De behandelafspraken worden in overleg met u gemaakt. Wanneer u niet in staat bent om een afspraak na te komen, kunt u zich uiterlijk 24 uur voor de afspraak telefonisch afmelden. Bij plotselinge ziekte kunt u zich op de dag van de afspraak voor 9:00 uur ’s morgens afmelden. Ook ’s avonds en in het weekend kunt u bellen en een bericht op het antwoordapparaat achterlaten. Bij te late afmelding worden de kosten voor de gereserveerde tijd niet door uw zorgverzekeraar vergoed en dient u deze zelf te betalen.

Vergoeding

Logopedie zit in het basispakket en wordt door de zorgverzekeraars vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar geldt er geen eigen risico. De (maximum) tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). De factuur wordt meestal rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend.

Privacy (AVG)

De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Mijn Logopediepraktijk voldoet aan deze plichten. Een logopedist neemst kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Ik ga zorgvuldig om met de medische gegevens en de persoonsgegevens.